097 775-30-56
097 775-30-56
0 шт 0.00 грн.
Укр

На що звернути увагу, вибираючи ліжко?

Купівля ліжка в Києві або іншому місті - справа досить відповідальна, адже мало не половину життя людина проводить уві сні. А чи буде цей відпочинок повноцінним, як раз залежить від якості ложа.

Розмір - це важливо

В першу чергу, ліжко повинно бути вам по росту. Якщо ви берете односпальну модель, то орієнтуйтеся на свої параметри, з двоспальним матрацом доведеться йти на компроміс, приймаючи до уваги, чий зріст більше. Нормальним вважається запас в 10 см, але максимального комфорту можна досягти лише в тому випадку, якщо матрац на 20-25 см довший того, хто на ньому буде спати.

ліжка в Києві

Зараз меблеві магазини, йдучи на поводу у примхливих клієнтів, можуть запропонувати ліжко будь-якої форми. При надлишку романтизму можна вибрати навіть у вигляді серця. Однак традиційний прямокутник залишається найкращим варіантом. На те є дві причини:

  1. Ви можете користуватися стандартним комплектом постільної білизни, яка масово шиється саме в таких пропорціях. Так само, як і ковдри, пледи. Пошиття індивідуальних речей - це завжди клопітно і дорого.
  2. Вам буде легше знайти місце для ліжка, і вона займе менше місця. Для малогабаритних квартир - це дуже вагомий аргумент.

Конструкція ліжка

Ліжка можуть будти в різному виконанні. Найбільш простим і дешевим є той варіант, в якому спинки одночасно грають ролі несучої конструкції і ніжок. Вони з'єднуються бічними панелями, на який укладається матрац. Основний недолік - схильність до розхитування через змінне навантаження.

Більш надійні подіуми, які мають ніжки і пристосування для укладання матраца. Спинки на них навішуються і грають роль обмежувача габаритів, а також декоративного елемента меблів. Недолік - велика тяжкість і неможливість розібрати подіум, що може перешкодити занести меблі в квартиру. Особливо в так званих хрущовках без ліфта і вузькими сходовими маршами. Прибирати під такими ліжками так само непросто.

ліжка в Києві

Підстава під матрац може бути виконаною з металевої сітки, дерев'яних планок або виступів, на які спирається каркас матраца. Сітки мають схильність до витягування. Дерев'яні планки можуть перешкоджати доступу повітря до матраца. А моделі з власним каркасом дуже важкі, однак без нижньої опори вони краще провітрюються.

Матраци можуть набиватися синтетичним матеріалом на зразок холлофайбера, це самий недовговічний матеріал, він швидко втрачає свій обсяг, на ліжку з'являються "пролежані" або, як варіант, "просіжені" місця. Поролонова набивка краще, але краще той варіант, в якому поєднуються поролон і сталеві пружини. Один метал занадто жорстокий, крім того, матрац може почати співати при кожному русі. А це зайве занепокоєння.

Декілька порад

Якщо є можливість, купуйте ліжко та матрац окремо. Комплект виглядає, на перший погляд, більш практичним придбанням, проте щось з нього може і не підійти особисто вам. Через що ліжко не стане зручним і бажаним місцем відпочинку.

Для малогабаритних квартир краще зупинитися на моделях-трансформерах. А також тих, що мають під матрацом ящик для зберігання речей. Це дозволить вам заощадити місце і оптимально організувати простір.

Куток покупця

Контакти

097 775-30-56
 
4sleep.com.ua@gmail.com
Україна, м. Київ,
вул. Братиславська, 52, 3й поверх